Verslag veteranen 8 juli 2017.

Viswedstrijd

Vandaag stond de jaarlijkse viswedstrijd op het programma. Maar liefst twaalf man deden er mee, de een kwam met een schepnet en een stoeltje, de ander kwam met een hutkoffer, drie verschillende hengels, een vissteiger en wel 30 dobbers naar de gracht toe. 

Als eerste werden er de plekken verdeeld, iedereen moest een bierdopje grabbelen uit de pot op de binnenkant stond het nummer wat correspondeert met de vis plek. Op plek 1. Ed, 2. Henk, 3. Gertjan, 4. John M., 5. Nico/Ger, 6. Tontje, 7. Hennie, 8. Chris, 9. John L., 10. Hay, 11. Rene, en op plek 12 zat Lei P. Alles stond onder de bezielende leiding van Stefan hij had zijn vlag ingeleverd voor de fluit en pen en papier. Nog voor hij het fluitsignaal had gegeven hadden team Nico/Ger al een vis aan de haak geslagen. Maar dat telt natuurlijk niet, hij werd niet meegeteld door de scheidsrechter. 

Ook Hay had bijna beet zijn vis viel van de haak in het water, en daarna had hij ruzie met de boom. Maar al snel werd er geroepen heb beet, en dan liep Stefan er naar toe om het te controleren. Zo ook het twee goud vissen keurde hij af. 

Na een uurtje vissen werd er een kleine drink pauze in gelast, al waren er een paar uitslovers bij die geen tijd hadden om te drinken. Tegen zessen klonk het eindsignaal, iedereen pakte de spullen in en vertrok richting huis om zich om te trekken en de rest vertrok alvast naar “Vink” om op te terras te genieten van het mooie weer, want dat was de laatste jaren wel anders geweest.

                    

 Tegen de klok van acht uur was de prijs uitreiking. Stefan nam dat op zich met een mooie speech kwam hij tot de volgende einduitslag: Ed, Gertjan, Chris, Hay en Rene viste vandaag achter het net zij hadden geen enkele vis gevangen, Henk, Nico, Hennie, en John L. hadden één vis gevangen. John M. en Lei P. hadden er twee gevangen en de winnaar van vandaag was Tontje hij had er drie gevangen. Hij kreeg de winnaars beker overhandigd uit handen van Stefan, en van Jos Vink kreeg hij een winnaars biertje aangeboden. 

De pech prijs ging naar team Nico/Ger, Nico kreeg de beker uit handen van Stefan. Daarna werd het feestje binnen nog even verder gevierd. Want Tontje kreeg van diverse sponsors, het aantal vissen wat hij gevangen had in pullen bier uitgekeerd. 

Namens deze weg, dank ik iedereen voor de organisatie. Verder wens ik iedereen een prettige vakantie, ook nog een bedankje aan de leden die gestopt zijn bedankt voor jullie inzet. Ook Tontje bedankt voor het leiderschap, hij heeft aangegeven om weer te gaan voetballen. Ik heb Stefan gevraagd om samen met mij het leiderschap te vervullen en zijn antwoord was ja, hij blijft vlaggen en staat mij bij met het leiderschap seizoen 2017/2018. Verder staat: “Gruunvoer” op de EWC’46 site daarin staat onder andere ons jaarverslag te lezen.

Groeten jullie leider.

PS @de oud spelers vergeet niet zsm de tas en het trainingspak in te leveren bij Ed van Soest.

.

Volgende Veteranen wedstrijd:

 • Aanvang nieuwe seizoen vrijdag 25 augustus tegen EWC’46 4.

 

 

.

Op zaterdag 4 maart werd ons veteranen elftal in het nieuw gestoken door Vissers "Alles onder een dak" (op de foto o.a. Henny Vissers). Zoals de naam al zegt kun je voor alle producten terecht bij Vissers "alles onder een dak", het is echt een Kruidvat, Blokker, Hema, en Bijenkorf in een. Een mini Bol.com.

EWC dankt Henny en Diana Vissers voor deze sponsoring!

.

Vandaag stond de jaarlijkse viswedstrijd weer op het programma. Het weer was niet veel beter dan vorig jaar alleen het waaide niet zo hard. Onder de bezielde leiding van Lei Peters werden om 15:00 uur alle dobbers in het hoge water gegooid. We waren dit jaar met 11 vissers.

b_ 300_0_16777215_00_http___www.ewc46.nl_images_stories_Vissen_veteranen_juni_2016_1.jpg

Na een minuut of 10 haalde Henny Vissers de eerste vis al op het droge. De winnaar van vorig jaar Tontje Hebben had na een uur vissen nog niets gevangen. Chris Kessels had er al wel 1 gevangen.

b_ 300_0_16777215_00_http___www.ewc46.nl_images_stories_Vissen_veteranen_juni_2016_2.jpg

De strijd om de meeste vissen ging tussen Leo Baltissen en Henny Vissers zei stonden samen aan kop met 4 vissen. De grootse vis van de middag werd gevangen door het koppel Nico & Ger Sijberts.

b_ 300_0_16777215_00_http___www.ewc46.nl_images_stories_Vissen_veteranen_juni_2016_3.jpg

De einduitslag van de gevangen vissen van deze middag was als volgt:

 1. Henny Vissers 6
 2. Leo Baltissen 4
 3. Nico & Ger Sijberts 2
 4. Chris Kessels 1
 5. Tontje Hebben 1
 6. Ed van Soest 1
 7. Hay Leenen 1
 8. Henk Verhoeven 0
 9. Rene Hagens 0
 10. Pietje Zegers 0
 11. Gertjan Hendriks 0

Na dat iedereen zijn vis spullen naar huis had gebracht en een warme douche had op gezocht was de prijs uitreiking bij “Vink”. Onder een drankje werd er nog het een en ander besproken.

b_ 350_0_16777215_00_http___www.ewc46.nl_images_stories_Vissen_veteranen_juni_2016_4.jpg

Van links naar rechts Henny Vissers winnaar met 6 vissen, Rene Hagens de troostprijs, Nico Sijberts grootse vis gevangen

Volgende activiteit is 09/07/2016 Tennistoernooi met BBQ.

We beginnen de 9e om 14:30 uur met het tennistoernooi en rond de klok van 18:00 uur gaat de BBQ aan. Aanmelden is verplicht.

 


Wie wordt de “Toepkoning” van de veteranen, dat was de vraag zaterdagavond.
Die vraag kon alleen beantwoord worden door Ed van Soest, hij nam het wedstrijd programma op zich. Sjaak had het veel te druk met de Amerikanen aan zijn bar. Dat was ons publiek voor deze avond. Het was jammer dat er geen veteranen waren om te kijken hoe hun teamleden meededen aan de spannende strijd, want wie wil er nou niet met een Haantje weggaan van Slagerij Ankersmit.

De wedstrijd stond zoals elk jaar onder de bezielende leiding van Sjaak Jansen en Ed van Soest. Café Onder de Linden was het strijd toneel van deze gezellige avond. We begonnen om 19:00 uur met de groepsindelingen, er werden vijf groepen van vier spelers gemaakt die allemaal 3 potjes toepten. En daarna werd drie keer van tafel gewisseld, zodat bijna iedereen wel een keer tegen een andere tegenstander speelde. Twan van Soest moest zich op het laatste moment nog afmelden hij was ziek. Ed offerde zijn Haantje op door niet mee te spelen zodat we aan iedere tafel met 4 spelers zaten.

Dit jaar begon iedereen met een gelijke start, er was van tevoren geen trainingskamp op gezet. Dat was ook wel te zien aan de stand. Nadat er drie keer van tafel gewisseld was, kon Ed de uitslag op maken voor de finale. In de finale zaten: Ger Bouten, Lei Baltissen, Danny Sprunken en Patrick Peters.

In het inmiddels uitpuilend Café vol met Amerikanen, streden deze vier om de vel begeerde titel, uiteindelijk was het Lei(pas)Baltissen die met de hoofdprijs er van door ging. Hij won samen met de vier andere finalisten een wedstrijd kijken bij FC Utrecht samen met Sjaak, maar dan moest er wel iemand anders rijden dan Sjaak en Lei of ze moeten samen op de Kreidler naar Utrecht.

Dit jaar was er geen verliezersronde. De uitslag was dit jaar als volgt: op de gedeelde laatste plek waren geëindigd de winnaar van vorig jaar Ramon Hagens en Gertjan. Daarna Brian en Henk. Ook Geert en Rene kregen dit jaar geen Haantje. Jeroen van Gool viel als debutant van de veteranen wel in de prijzen. Ook Hay, Stefan, Sjen, Tontje en John M. kregen een Haantje. Zo ook de finalisten. Op de 4e plaats eindigde Ger Bouten, 3e werd Patrick Peters. Op de 2e plek eindigde Danny Sprunken. Leo Baltissen werd de gekroonde Toep Kampioen van de avond, hij zal volgend jaar zijn titel moeten verdedigen.
Onze hartelijke dank gaat uit naar Sjaak en Chris van Café “Onder de Linden” voor de goede gastvrijheid en drank en spijs mede dank zij hun is het weer geslaagde Veteranen Toepavond geworden.

.

Volgende wedstrijd:

Zaterdag 21 januari spelen we THUIS tegen Germania uit Groesbeek. 
Aanvang wedstrijd is om 17:00 uur. Aanwezig zijn om 16:30 uur.

.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 1.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 1.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 2.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 2.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 3.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 3.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 4.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 4.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 5.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 5.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 6.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 6.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 7.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 7.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 8.jpg'
There was a problem loading image '../images/stories/Tennis veteranen 2016 8.jpg'

Vandaag stond het jaarlijkse terug komende activiteit weer op het programma. Het tennistoernooi met als afsluiting de bbq. De opkomst was groot dit jaar, maar liefst 9 teams deden er mee. De activiteiten commissie had getracht de teams zo gelijkwaardig mogelijk in te delen. De teams bestonden uit de volgende leden of aanhang: Team 1: Danny & Anneke, Team 2: Jeroen & Brian, Team 3: Ed & Patrick, Team 4: Hay & Theo, Team 5: Rene & Rob V., Team 6: Hans & Stefan, Team 7: Rob R. & Nancy, Team 8: Henk & John E., Team 9: Maurice & Chris.

Tennis veteranen 2016 1.jpg

Tennis veteranen 2016 2.jpg

De wedstrijden begonnen om 14:30 uur en de finale stond gepland rond 17:30 uur. De teams gingen met elkaar vol de strijd aan met hier en daar mooie rally’s. Er werd vel gestreden tegen elkaar, en veel gelachen. Na dat alle wedstrijden gespeeld waren en de punten geteld waren. Kon de volgende stand bekend gemaakt worden Maurice & Chris (1 punt) werden laatste, gevolgd door Rob V. & Rene (3 punten), Jeroen & Brian, Ed & Patrick en Hans & Stafan hadden allemaal (8 punten), Danny & Anneke (9 punten), Rob & Nancy (10 punten) kwamen net te kort voor de finale die ging tussen Hay & Theo (11 punten) en Henk & John (14 punten). De spannende finale werd gewonnen met 4-3 door John Exel & Henk Verhoeven.

Tennis veteranen 2016 3.jpg

 

 

Nadat de prijsuitreiking gedaan was en iedereen zich gedoucht had konden ze zo aanschuiven bij de bbq, verzorgt door onze eigen grille masters Ger & Leo.

Tennis veteranen 2016 4.jpg Tennis veteranen 2016 5.jpg

Onder genot van een drankje en de lekkere bbq werd het toernooi nog een keer besproken. Onze dank gaat uit naar de activiteiten commissie voor de goede zorgen vandaag.

Tennis veteranen 2016 6.jpg Tennis veteranen 2016 7.jpg Tennis veteranen 2016 8.jpg

Volgende wedstrijd:

Spelen we thuis tegen in het nieuwe seizoen op 27/08/2016 tegen het 4e elftal van EWC’46.

Namens alle Veteranen van EWC’46 en fijne vakantie allemaal.

 

 

 

DSC04901.JPG