Dit jaar maar 6 koppels die streden om de eer en de sportieve instelling. De wedstrijden werden dit keer opgeschroefd door Ed naar wel 25 minuten wat toch in de warmte te zien was, met mooie partijen en lachwekkende taferelen hier en daar. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen Rene en Stephan tegen Ron en Martine die haar 2e finale op rij speelde. In deze mooie finale ging de winst naar Ron en Martine die inmiddels weet wat n toernooi winnen is. Na deze mooie middag werd na de prijsuitreiking de BBQ gestart, waar de braai meesters Ger en Lei het weer top geregeld hadden. Werd deze gezellige avond sfeervol afgesloten. Op naar de volgende activiteit het vissen zaterdag 7 juli achter het kasteel in Well.

.

 

De eerste activiteit van 2018 stond vandaag weer op het programma. Wie wordt de “Toepkoning” van de veteranen dat was de vraag. Die vraag kon alleen beantwoord worden door Sjaak van Onder de Linden, hij nam het wedstrijd programma op zich.hanentoepen1

De wedstrijd stond zoals elk jaar onder de bezielende leiding van Sjaak Jansen en Ed van Soest. Café Onder de Linden was het strijdtoneel van deze gezellige avond. Om 19:00 uur was iedereen aanwezig die zich niet had afgemeld, op één na dan. Zijn plek werd bleek later op de avond vakkundig opgelost door Gerdie Sijberts. De 20 deelnemers werden verdeeld over 5 tafels, aan elke tafel namen 4 deelnemers plaats. En zo barstte de strijd los, want wie wil er nou niet met een Haantje weggaan van Slagerij Ankersmit.

hanentoepen2

Ook dit jaar begon iedereen met een gelijke start, er was van tevoren geen trainingskamp opgezet. Dat was ook wel te zien aan de stand. Marly, Diana en Chris Kessels waren de enige toeschouwers van deze avond, dat was wel jammer dat er niet meer veteranenleden naar deze gezellige avond waren komen kijken. Nadat er vier keer van tafel gewisseld was, kon Sjaak de uitslag opmaken voor de finale. Eerst moesten Statler & Waldorf van de veteranen nog afkampen wie er als 4e persoon plaats mocht nemen aan de finaletafel. Het was Ger Bouten die mocht plaats nemen aan de finaletafel. Leo Baltissen werd 5e.

hanentoepen3

In de finale zaten: Ger Bouten, Ron Roersch, Twan van Soest en Gerdie Sijberts.
Uiteindelijk was het Gerdie Sijberts die de titel “Toepkoningin” dit jaar mag dragen, zij won de finale.

hanentoepen4

Dit jaar was er geen verliezersronde. De uitslag was dit jaar als volgt op de laatste plek was geëindigd net als vorig jaar Gertjan. Hij kreeg dit jaar weer geen “Haantje’’. Ook John M., Ed, Nico, Stefan, Hennie, Patrick en Eric kregen dit jaar geen “Haantje”. Hay, Henk, Rene, Geert, Ramon, Brian en Leo kregen een wel een “Haantje”. Zo ook de finalisten, op de 4e plaats eindigde Twan van Soest, 3e werd Ron Roersch en op de 2e plek eindigde Ger Bouten. En Gerdie Sijberts werd de gekroonde Toep Kampioene van de avond, zij zal volgend jaar haar titel moeten verdedigen. Onze hartelijke dank gaat uit naar Sjaak en Gerdien en Chris van Café “Onder de Linden” voor de goede gastvrijheid en spijs en drank mede dank zij hun is het weer geslaagde Veteranen Toepavond geworden.

Volgende wedstrijd:

Zaterdag 20 januari spelen we UIT tegen BAVOS in Bakel.

Aanvang wedstrijd is om 16:00 uur. Vertrek bij “Vink” om 14:45 uur.

Gisteren op de jaarvergadering van de veteranen van EWC’46 is Hay Leenen door de leden gekozen  tot “Veteraan van het Jaar 2017-2018”.

veteraan1

 

Na de vergadering zijn alle aanwezige veteranenleden samen Hay Leenen op de foto gegaan.

veteraan2

 

Hay van harte gefeliciteerd. En zo te zien heeft er al een mooi plekje  voor gevonden thuis.

veteraan3

Volgende Veteranen wedstrijd:

  • 9 december thuis tegen Union Malden aanvang wedstrijd 17:00 uur.
  • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.

Na de verloren wedstrijd tegen RKVV Erp, werden de veteranen en de kinderen daarvan een warm welkom geheten door de organisatie. Voordat Sinterklaas kwam, werd iedereen van een hapje en een drankje voorzien door de barvrouw Gerdie Sijberts en barman Sjors Verstraelen. De keuze was weer reuze, twee soorten soep tomaten- of erwtensoep gemaakt en beschikbaar gesteld door onze huis kok Sjef Anderegg. Voor de kinderen was er friet en snacks, deze werden vakkundig gebakken door snack Ed en onze grill-master Ger Bouten. En natuurlijk ook voor de grotere waren er broodjes kroket of frikadel gebakken, op de tafels stonden bakjes met pepernoten ook hier was een sponsor (Lidl Mark Baran) bereid gevonden om dit alles mogelijk te maken, onze dank hiervoor. Zo ook aan onze shirt sponsor “Vissers alles onder een dak” die alle cadeautjes weer mooi heeft ingepakt voor de Sint en de Pieten. Nadat het eten gezakt was en onze tegenstander ook huiswaarts gingen konden de kinderen niet meer wachten. Eindelijk daar was hij dan met zijn vaste Pieten, Bert en Harrie.

1

Alle kinderen werden een voor een naar voren geroepen door Sinterklaas de ene was wat verlegen en de ander liep met grote stappen op hem af. In het grote boek las Sinterklaas wat de pieten allemaal verzameld hadden over de kinderen maar ook de veteranen. Nadat alle kinderen naar voren waren geweest moesten ook enkele veteranen bij de sint komen. Ger en Leo werden in het zonnetje gezet voor hun barbecue specialiteiten ze kregen van de Pieten een mooie schort deze komt goed van pas bij het tennis toernooi met als afsluiting de barbecue.

2 3

Ook onze leider werd naar voren geroepen samen met Frans, maar die was er niet. Het ging dit keer niet over de teleurstellende voetbal uitslagen maar over de resultaten van het tennistoernooi met geen enkele wedstrijd te winnen kregen ze toch een klein cadeautje van Sinterklaas het was een sip kijkende smiley medaille. Stefan werd ook nog even tussen neus en lippen aangesproken door de sint over de tegen vallende resultaten, de sint noemde de veteranen een stelletje “loezers” omdat ze dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen hadden. Voor onze smoor verliefde Piet had de sint een pakje condooms meegebracht. Voor Henny had sint ook nog een advies, sinds dat de veteranen door hem in het nieuw waren gestoken vielen de prestaties tegen. Zijn advies was om toch een keer die ouwe shirt aan te trekken en het daarmee te proberen misschien dat ze daar wel mee konden winnen. Toen sint het grote boek dicht klapte mochten de kinderen weer één voor één een cadeautje op komen halen.

4 5

Nadat Sint iedereen had bedankt gaf hij het woord nog aan Ed deze bedankte Sint en zijn Pieten voor de komst en hoopte dat ze volgend jaar ook weer langs kwamen bij de veteranen. Als afsluiting zongen de kinderen nog allemaal een liedje voor de Sint Vera pakte de microfoon en begon te zingen en iedereen haakte in.

6 7

Nadat Sinterklaas huiswaarts was vertrokken ging de after Sinterparty nog even verder. Wij danken iedereen die het weer heeft mogelijk gemaakt om de veteranen en de kinderen een mooie avond te bezorgen.

8

Onze (Sjef) kok had zich op de afterparty even verkleed voor een ander spookfeestje.

Verslag veteranen 8 juli 2017.

Viswedstrijd

Vandaag stond de jaarlijkse viswedstrijd op het programma. Maar liefst twaalf man deden er mee, de een kwam met een schepnet en een stoeltje, de ander kwam met een hutkoffer, drie verschillende hengels, een vissteiger en wel 30 dobbers naar de gracht toe. 

Als eerste werden er de plekken verdeeld, iedereen moest een bierdopje grabbelen uit de pot op de binnenkant stond het nummer wat correspondeert met de vis plek. Op plek 1. Ed, 2. Henk, 3. Gertjan, 4. John M., 5. Nico/Ger, 6. Tontje, 7. Hennie, 8. Chris, 9. John L., 10. Hay, 11. Rene, en op plek 12 zat Lei P. Alles stond onder de bezielende leiding van Stefan hij had zijn vlag ingeleverd voor de fluit en pen en papier. Nog voor hij het fluitsignaal had gegeven hadden team Nico/Ger al een vis aan de haak geslagen. Maar dat telt natuurlijk niet, hij werd niet meegeteld door de scheidsrechter. 

Ook Hay had bijna beet zijn vis viel van de haak in het water, en daarna had hij ruzie met de boom. Maar al snel werd er geroepen heb beet, en dan liep Stefan er naar toe om het te controleren. Zo ook het twee goud vissen keurde hij af. 

Na een uurtje vissen werd er een kleine drink pauze in gelast, al waren er een paar uitslovers bij die geen tijd hadden om te drinken. Tegen zessen klonk het eindsignaal, iedereen pakte de spullen in en vertrok richting huis om zich om te trekken en de rest vertrok alvast naar “Vink” om op te terras te genieten van het mooie weer, want dat was de laatste jaren wel anders geweest.

                    

 Tegen de klok van acht uur was de prijs uitreiking. Stefan nam dat op zich met een mooie speech kwam hij tot de volgende einduitslag: Ed, Gertjan, Chris, Hay en Rene viste vandaag achter het net zij hadden geen enkele vis gevangen, Henk, Nico, Hennie, en John L. hadden één vis gevangen. John M. en Lei P. hadden er twee gevangen en de winnaar van vandaag was Tontje hij had er drie gevangen. Hij kreeg de winnaars beker overhandigd uit handen van Stefan, en van Jos Vink kreeg hij een winnaars biertje aangeboden. 

De pech prijs ging naar team Nico/Ger, Nico kreeg de beker uit handen van Stefan. Daarna werd het feestje binnen nog even verder gevierd. Want Tontje kreeg van diverse sponsors, het aantal vissen wat hij gevangen had in pullen bier uitgekeerd. 

Namens deze weg, dank ik iedereen voor de organisatie. Verder wens ik iedereen een prettige vakantie, ook nog een bedankje aan de leden die gestopt zijn bedankt voor jullie inzet. Ook Tontje bedankt voor het leiderschap, hij heeft aangegeven om weer te gaan voetballen. Ik heb Stefan gevraagd om samen met mij het leiderschap te vervullen en zijn antwoord was ja, hij blijft vlaggen en staat mij bij met het leiderschap seizoen 2017/2018. Verder staat: “Gruunvoer” op de EWC’46 site daarin staat onder andere ons jaarverslag te lezen.

Groeten jullie leider.

PS @de oud spelers vergeet niet zsm de tas en het trainingspak in te leveren bij Ed van Soest.

.

Volgende Veteranen wedstrijd:

  • Aanvang nieuwe seizoen vrijdag 25 augustus tegen EWC’46 4.

 

 

.

Op zaterdag 4 maart werd ons veteranen elftal in het nieuw gestoken door Vissers "Alles onder een dak" (op de foto o.a. Henny Vissers). Zoals de naam al zegt kun je voor alle producten terecht bij Vissers "alles onder een dak", het is echt een Kruidvat, Blokker, Hema, en Bijenkorf in een. Een mini Bol.com.

EWC dankt Henny en Diana Vissers voor deze sponsoring!

.

DSC02155 - kopie.JPG