Vorige week konden wij u een verhaal en foto’s uit 1969 laten zien waarin EWC de belangrijke uitwedstrijd tegen FCV wist te winnen, met nog vier wedstrijden te spelen dat seizoen.

De laatste wedstrijd was thuis tegen TOP uit Tienray.

Uit bijgaand krantenartikel halen wij dat Topschutter Toon Linders deze wedstrijd geblesseerd was. Toon werd vervangen door de A-spelers Denissen en Reiniers. Dat waren dus Chris Denissen en Herman Reiniers die april/mei 1969 mee moesten doen bij EWC 1.

EWC had last van de zenuwen en daardoor ontstonden er gevaarlijke situaties voor het EWC-doel en in de 30e minuut scoorde Joosten voor TOP de 0-1.

Blijkbaar had EWC dat nodig want het gooide alle schroom van zich af en vlak voor rust wist Piet Roodbeen de 1-1 te maken.

Toen was het rust en moesten de jongens de trap op naar het kleedlokaal.

(Als de huidige EWC-jeugd dat lokaal nu zou moeten gebruiken zou er veel commentaar zijn. Daar was geen warm water, wassen vanuit een teiltje in een klein kleedlokaal, nauwelijks voldoende ruimte, kortom oud en koud).

In de tweede helft was TOP meer in de aanval maar de thuisploeg bleef met uitvallen bijzonder gevaarlijk en uit een van die uitbraken wist Piet Roodbeen via de paal de 2-1 te scoren. De gasten bleven gevaarlijk maar de Wellse defensie met doelman Herman Peters aan het hoofd, stond geen doelpunt meer toe.

Na de wedstrijd was er een huldiging op het veld waarbij zeer veel supporters hun gelukwensen aanboden. Daarna was er een feestelijke rijtoer door het dorp, waarbij de Harmonie voorop ging.

Bij Vink werden de kampioenen toegesproken door Thom Vink, zoals op de foto’s te zien is.

Let ook eens op de trainingspakken van EWC.

Die waren in dat seizoen aangeschaft en daarmee was EWC zeer modern. De trainingspakken kosten 638 gulden, dat via sponsoring bijeengehaald werd. Piet Peters en Theo Roodbeen waren samen goed voor 300 gulden daarvan. Een flink gedeelte dus.

.

2016 nov5 Resia D2  (11).JPG