SV Merselo - EWC’46. (3-1).

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen SV Merselo op het programma. Met weer twee gastspelers vertrokken we naar Merselo. Wij begonnen in de volgende opstelling: Jan in de goal. Achterin van rechts naar links: Mark, Niels, Jeroen en Ron. Op het middenveld: Eric, Rob en Patrick. Voorin: Chris, Brian en Jan-Willem. De enige wissel was Roel, want Armand was al afgehaakt in de warming-up. Hij had nog te veel last van het ijsbeentje van vorige week. Nadat SV Merselo een paar keer onze Jan op de proef had gesteld en netjes de nul hield, kwamen ook wij een paar keer goed voor de goal. Onze reserve, reserve aanvoerder Patrick kreeg een goede kans om de score te openen. De wedstrijd ging gelijk op, en onze achterhoede had de snelle spitsen goed in bedwang. Mark en Ron stonden messcherp te verdedigen en Niels liep alle gaatjes dicht, Jeroen dirigeerde over de achterhoede. Zodat Jan het doel mooi schoonhield tot aan de rust. Nog voor de rust moest Chris het veld verlaten omdat hij last had van de enkel en de hamstring., Roel was zijn vervanger waardoor Eric rechtsvoor ging spelen en Roel op rechtshalf. Ook onze verzorger die was toe aan de rust hij was al meerdere keren uit gerukt voor eerste hulp met de waterzak. O-0 was dan ook de ruststand. Net na de rust werd het 1-0 voor SV Merselo, we stonden met drie man de spits te verdedigen op het verkeerde been, waardoor hij er heel gemakkelijk erlangs kon slalommen. Na een paar verkeerde passes achteruit, was het nu wel raak. Patrick was diep gestuurd en met zijn uitgestoken been kon hij nu wel scoren (1-1). Maar lang konden we niet genieten van het gelijkspel, want de 2-1 en de 3-1 vielen vrij snel achter elkaar. Bij beide doelpunten was Jan kansloos. Over het geheel van de wedstrijd was deze uitslag niet nodig geweest helaas. Zaterdag 13 April zijn we vrij, dat komt voor de blessures wel goed van pas. Zaterdag 20 april spelen we weer thuis tegen S.V.O. Oostrum.

Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 20 april thuis tegen S.V.O aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.

EWC’46 – SV Ysselsteyn. (2-1).

Het was weer puzzelen, gelukkig kon op het laatste moment Ferry nog bij springen. En waren we met 12 spelers. Onze vaste scheidsrechter was er vandaag helaas niet bij dus nam Henk zijn taak moeiteloos over. Wij begonnen in de volgende opstelling: Koen in de goal. Achterin van rechts naar links: Mark, Christian, Jeroen en Jan. Op het middenveld: Armand, Rob en Patrick. Voorin: Chris, Brian en Jan-Willem. De wissel was: Ferry. SV Ysselsteyn kwam vel uit de startblokken en scoorde al snel de 0-1, maar onze grensrechter zag dat de bal niet terug maar vooruit werd gespeeld en was het dus buitenspel. Vandaar dat de goed leidende scheidsrechter het vlag signaal over nam en de goal afkeurde. Dus bleef de brilstand staan. Wij kwamen ook een paar keer goed voor de goal maar hadden het vizier niet op de juiste stand staan. En dat werd langs de kant nog zacht uitgedrukt. Maar toch kwamen we terecht op voorsprong, door een mooie kop goal van Christian 1-0. In de rust werd Jan gewisseld voor Ferry. Hij ging rechtshalf spelen en Armand zakte terug op de linksback positie van Jan. Heel veel geluk had Ferry niet met zijn optreden. Bij het eerste luchtduel moest hij naar de kant met een bloedneus. Dat duurde best lang dus Jan kwam zo lang op zijn plek spelen. De 1-1 kwam door een dekkingsfout bij een corner de speler van SV Ysselsteyn kon vrij inkoppen. De bloedneus was weer over en Ferry kon er weer in. Maar er werd niet getreurd want Jan-Willem werd matchwinnaar. Hij wist een strakke lage voorzet achter de keeper te leggen, 2-1. Dat was de eindstand. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SV Merselo op het programma, we hopen dan weer genoeg spelers te hebben om tegen hun te spelen, en natuurlijk verwachten we ook weer een hoop supporters.


Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 6 april uit tegen SV Merselo aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Vertrektijd bij “Vink” om 16:00 uur.

EWC’46 - SVV (1-2).

Ook vandaag was het weer puzzelen, gelukkig waren er de lagere elftallen die bij konden springen, onze dank hiervoor. Zo konden we toch voetballen tegen SVV. Al zou het door het slechte weer van deze week niet zeggen. Wij zijn niet de enige die elke week aan het ploeteren zijn om een elftal bij elkaar te krijgen zo ook onze tegenstander van vandaag SVV. Zij hebben besloten om volgend seizoen te stoppen omdat ze niet genoeg spelers bij elkaar kunnen krijgen. Heel jammer want de wedstrijden tegen hun kon je eigenlijk beschouwen als een echte derby met veel strijd en passie op een faire manier. Het is weer een gemis voor de competitie, al kan ik me niet heugen dat wij van hun gewonnen hebben. Maar vandaag zou dat weleens kunnen, een paar van hun sterspelers waren er niet bij, al maakt dat bij SVV niet heel veel uit, het zijn stuk voor stuk voetballers. Wij begonnen in de volgende opstelling: Koen in de goal. Achterin van rechts naar links: Nico Peeters, Christian, Jeroen en Ron. Op het middenveld: Eric, Rob en Patrick. Voorin: Chris, Jos Custers en Brian. De wissel was: Roel Simons, Mark zou rond 18:00 uur er zijn maar die was later, toen was de wedstrijd bijna afgelopen. Zoals gezegd konden de vele toeschouwers op het 2e veld een mooie derby tegemoet zien. SSV maakte het spel en wij bleven compact spelen. Ze kwamen er een paar keer gevaarlijk voor de goal maar Koen stond zijn mannetje. Alleen op de 0-1 had hij geen verweer, met een fraaie solo omspeelde hij Koen en Eric die op de lijn stond kon de bal ook niet weg halen. Wij waren veel te gehaast aan de bal waardoor wij veel te veel balverlies leden. 0-1 was dan ook de ruststand. In de rust ging Brian naar de kant en schoof Jeroen door naar de spits, om daar de balvast te houden en dan te kaatsen. Roel ging rechts op het middenveld spelen, Erik schoof naar achteren, als rechtsback. Ron ging voorstopper spelen en Nico Peeters wisselde van kant en speelde linksback. Hierdoor kregen we meer kansen, al hadden de toeschouwers dat niet gezien want drie kwart was in de kantine blijven hangen. Uit een fraaie aanval over verschillende schijven was het Rob die met links de verdiende gelijkmaker scoorde. Toen had ik het gevoel we kunnen in de laatste tegen SVV ook nog stunten. Maar die hoop was van korte duur. Een lange bal naar voren bleef in de lucht hangen waardoor Koen te laat was om deze goed weg te werken. De spits was eerder bij de bal en kopte hem voor koen erbij kan komen in de goal 1-2 was toen de stand. Ondanks dat we een paar goede kansen kregen (Jos, Christian) lukte het ons niet om de bal in het net te krijgen. Onze gasten gingen met de overwinning naar Venray. Volgende week zijn we vrij voor die week erop zijn we nog op zoek naar spelers om er elf bij elkaar te krijgen. Dan spelen we weer thuis tegen Ysselsteyn.


Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 30 maart thuis tegen SV Ysselsteyn. Aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.

SVS - EWC’46 (2-4)

Vanaf vorige week is het de vraag zouden we nog een elftal op de been kunnen houden bij de veteranen. Met een aantal zware blessures worden de spelers aantallen dunner. Sebastiaan en Rene hebben een zware enkel blessure, Ramon zit met een knieblessure en Peter is al zo i zo gestopt van wege zijn knie. Bij de blessuregolf kwam vandaag Jan-Willem nog bij vanwege zijn rug. Dus gingen we naar SVS met 12 man Niels is er weer bij gevraagd om ons uit te helpen. Nadat ook onze tegenstander te weinig mensen hadden en er 2 van het 2e erbij hadden gevraagd in overleg met ons konden we voetballen. We begonnen in de volgende opstelling: Koen in de goal. Achterin van rechts naar links: Mark, Christian, Niels en Ron. Op het middenveld: Chris, Rob en Patrick. Voorin: Brian, Jeroen en Eric. De wissel was: Jan (hij was niet fit en in geval van nood viel hij in). Het was aan ons om het spel te maken want de tegenstander was niet van plan om hun eigen helft te verlaten. Ondanks dat ze wind mee hadden. Het was de actieve Brian die de score opende met een geplaatst schot maakte hij de 0-1. Het ging er af en toe stevig aan toe, de scheidsrechter liet veel toe of floot pas laat voor een overtreding. Dat zorgend voor beide partijen voor irritatie, zo ook bij een speler van SVS hij liep kwaad het veld af en werd gewisseld. Dat was voor ons een nadeel want toen kwam er een jongere snellere speler in. Omdat wij nog een paar goede kansen om zeep hielpen, sloeg de tegenstander met twee razendsnelle counters toe 1-1 en 2-1 stonden toen op het scorebord. Dat was geheel tegen de verhoudingen in maar dat geld niet in het voetbal. Maar opslag van rust wist Jeroen het schot van Christian te schampen met zijn lichaam dat deze in de goal vloog, 2-2 was ook gelijk de ruststand. Na de rust pakten we goed de draad op en zorgde Eric met een magistraal lobje dat de uit lopende keeper kansloos was 2-3. En niet veel later was het Christian die de eindstand op een verdiende 2-4 bracht. Jan kan zonder verrichtingen weer de kleedkamer op zoeken, hij hoefde niet in te vallen. Volgende week als we spelers genoeg hebben, we hebben er nog maar 9 spelen we tegen SVV thuis.

Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 16 maart thuis tegen S.V.V. aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.

EWC’46 - SSS’18 (0-2)

Zouden we vandaag weer een overwinning kunnen bijschrijven? Met die gedacht ging ik vandaag naar het sportpark. En daar werd de volgende opstelling bekend gemaakt: Koen in de goal. Achterin van rechts naar links: Ron, Jeroen, Rene en Jan. Op het middenveld: Eric, Rob en Patrick. Voorin: Ramon, Brian en Jan Willem. De wissels waren: Christian en Chris (zat zijn schorsing van ons nog uit). Het was 17:00 uur wij stonden al klaar op en veld, maar onze gasten waren nog volop bezig met de warming up. Nadat ze een seintje gekregen hadden betraden ook zij de grasmat. Met een paar snelle jongens in de voorhoede was het voor ons lastig om grip te krijgen op de wedstrijd. Maar Koen stond zijn mannetje. Een paar keer stonden de gasten oog in oog voor Koen maar zij faalden. Wij konden er niet veel tegen overzetten. Maar toch konden de gasten ook niet scoren. Met nog een tien minuten te spelen in de eerste helft moest Ramon al noodgedwongen gewisseld worden. Hij zakte in korte tijd twee keer door zijn knie, wij vrezen dat dit weleens een hele lange blessure kan worden. Christian kwam voor hem in het veld. Jeroen ging voorin spelen en Christian laatste man. Met Jeroen voorin en Christian achterin kregen wij wat meer balbezit. Met wat aardige aanvallen konden we wat kleine kansen creëren. In de rust moest Patrick ook gewisseld worden. Hij moest noodgedwongen weg. Chris (nood breekt wetten) kwam op zijn plek te spelen. De gasten kwamen weer fel uit de kleedkamer. En niet veel daarna had Koen geen kans om het tij te keren, met drie spelers vrij voor de goal werd de stand op 0-1 gebracht. In een aanvaring met een speler van SSS’18, moest ook Rene met een vervelende enkel blessure het veld verlaten. Ook hij lijkt lang uitgeschakeld te zijn. Omdat van de week ook Peter noodgedwongen moet stoppen met voetballen omdat zijn knie kapot is wordt de veteranen selectie wel heel erg dun. De gasten waren zo sportief om een speler aan te bieden om bij ons mee te laten doen, zodat het weer 11 tegen 11 was. Jeroen ging weer achterin spelen en onze gastspeler voorin. Hij kreeg meteen een opgelegde kans om gelijk te maken. Maar helaas ging hij er niet in, hij deed het ook niet expres om niet te scoren. Maar zoals vaker als wij de kansen niet benutten, benut de tegenstander ze wel 0-2 lag achter Koen. Ook Christian die nog met een corner mee naar voren ging kreeg de bal niet in het net gekopt. De uitstand was dan ook 0-2. Wij danken onze gasten voor deze sportieve wedstrijd. Volgende week is het Carnaval en die week daarna spelen we een uitwedstrijd in Stevensbeek tegen S.V.S.


Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 9 maart uit tegen S.V.S. aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Vertrek bij “Vink” om 16:00 uur.

RKSVN - EWC ’46 (2-2).

Vandaag stond de verre uit wedstrijd in Neer op het programma. Volgens onze wedstrijdsecretaris zou de wedstrijd om 16:30 uur beginnen, maar volgens RKSVN om 17:00 uur dus waren wij als eerste in Neer. In de ijzige kou wachten op de verlossende man die de kleedruimte open maken maakte. Het was even puzzelen, thuis was de opstelling al gemaakt, maar omdat het 4e een beroep deed op de veteranen omdat ze te weinig spelers hadden. Bood Jan Willem zich aan om mee te doen bij het 4e. Omdat de veteranen niet twee wedstrijden kunnen voetballen in een weekeinde werd Jan Willem op zijn verzoek gespaard. We begonnen uiteindelijk met de volgende elf: Koen in de goal. Achterin van rechts naar links: Ron, Christian, Niels Groenen en Jan. Op het middenveld: Armand, Rob en Patrick. Voorin: Ramon, Jeroen en Eric. De wissels waren: Brian en Nico Peeters. Jan Willem bleef langs de kant supporteren. Omdat we te vroeg waren kregen we van onze gastvrije tegenstander een kop koffie aangeboden voor de warming up. Iets voor vijf uur blies de scheidsrechter op zijn fluit voor de aftrap. Nog geen minuut later blies hij er al weer op voor een strafschop toe te kennen aan RKSVN, Niels hield op de rand van de zestien een tegenstander onderuit deze was doorgebroken en dus een pingel. Deze werd benut, Koen was kansloos op de 1-0. Wij hadden veel moeite met het snelle spel van RKSVN. Maar toch kwamen we terug in de wedstrijd, nadat RKSVN een paar goede kansen om zeep hielp en Niels een bal van de lijn weg had gehaald. Was het Ramon die de stand gelijktrok 1-1. Ron kreeg de bal aan de lijn en deze stuurde Ramon de diepte in en schoot onberispelijk raak. Het was zelf zo dat het 2e afstandsschot van Christian ook de goal in vloog. De eerste was hopeloos naast maar de 2e was een mooie. Met een 1-2 voorsprong gingen we de rust in. Brian kwam erin voor de moegestreden Jeroen. Hij had de pijp al leeg, hij was immers ook al met de fiets naar “Vink” gekomen. En Nico kwam erin voor Eric waardoor Jan naar de linksbuiten positie verhuisde. En Nico linksback ging spelen zo kregen we nog meer grip op de snelle uitbraken van RKSVN. Want RKSVN wilde niet met een nederlaag het veld verlaten dat was wel duidelijk. Zei hadden de spelers ervoor om de wedstrijd te doen kantelen. Na over en weer wat kansjes was het RKSVN die de stand gelijktrok uit een lage voorzet scoorde zei de 2-2. Ron was te laat om dit te voorkomen. En Koen was weer kansloos. Hij hield ons ook vandaag weer in de race. Het duurde even voordat Jan zijn draai links buiten had gevonden hij kreeg ook nog twee goede mogelijkheden om de stand onze kant op te trekken, maar helaas. De eindstand was dan ook wel terecht 2-2, denk dat iedereen er mee kon leven. De wedstrijd werd in de kantine van de gastvrije club nog even nabesproken, onder het genot van een hapje en een drankje. Nadat Nico het dobbelen had gewonnen konden we huiswaarts keren en kon de feestavond bij RKSVN met de zeven veteranen jubilarissen pas echt beginnen. En wij kunnen aan de winterstop gaan beginnen.

Eerstvolgende Veteranen activiteit:

 • 19 januari is er weer het jaarlijkse Hanentoepen bij Café “Onder de Linde”. Opgeven per mail voor 12 januari bij Rene Hagens.

Volgende Veteranen voetbalwedstrijd:

 • 23 februari thuis tegen SSS’18 aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.

EWC ’46 – SV Leunen. (2-4).

Helaas waren er om verschillende redenen weer te veel afmeldingen. Dus maar weer verschillende kanalen aangeboord om weer genoeg spelers te krijgen voor vandaag. Tot dat het verlossende appje kwam van Armand ik kan toch meedoen. Dus waren we met 13 spelers, deze begonnen als volgt: Jan in de goal. Achterin van rechts naar links: Mark, Jeroen, Rene en Ron. Op het middenveld: Ramon, Christian en Patrick. Voorin: Sebastiaan, Brian en Eric. De wissels waren: Armand en Rob. SV Leunen was weer met een grote en sterke selectie naar Well afgereisd. Maar de eerste grote kans was voor ons Ramon kon door lopen naar de goal nadat SV Leunen balverlies leed achterin, maar oog in oog met de keeper schoot Ramon net langs de goal. Waar Jan met een knappe redding zijn goal schoonhield, kon hij even later geen redding brengen 0-1 was toen de stand. Met een tactische wissel door Eric in de spits te zetten en Brian naar links. Kregen we iets meer grip op de opkomende laatste man van SV Leunen. Nog voor de rust hadden Christian en Sebastiaan de uitgelezen kansen om ons op voorsprong te zetten. SV Leunen was sterk aan de bal maar leed ook veel onnodig balverlies waardoor wij de kansen kregen, maar helaas liepen wij weer achter de feiten aan. Nog voor de rust moest Rene zich laten vervangen, zijn tegenstander stond op zijn enkel, en daardoor kon hij niet verder. Rob kwam het veld in waardoor Christian weer naar linie naar achteren schoof. De ruststand was dan ook 0-1 in het voordeel van SV Leunen. In de rust werd Ramon gewisseld voor Armand, hij nam zijn plek in rechts op het middenveld. Ook SV Leunen had gewisseld en niet de minste die er uitgehaald waren maar de vervangers konden ook een aardig potje voetballen. Dat was al snel te zien want nog voordat iedereen de bal had beroerd was het al 0-2 en 0-3. Die vielen heel snel achter elkaar. SV Leunen nam wat gas terug waardoor wij weer in de wedstrijd kwamen. Sebastiaan werd diep gestuurd door Mark en deze zette goed voor op de mee op gekomen Patrick en deze scoorde de 1-3. Het werd nog spannend want met een mooi strak afstandsschot bracht Christian de stand terug op 2-3. Niet veel later moest ook Sebastiaan zich laten vervangen, bij een misstap sloeg zijn enkel ook om Ramon was zijn vervanger. In het slot akkoord bracht SV Leunen stand op 2-4 met een kiezel hard schot was jan kansloos. Dat was dan ook de eindstand. Onze scheidsrechter Hay Leenen vrijdag nog onderscheiden met een speld door de KNVB met een gouden scheidsrechters fluit erop, floot voor het einde van de wedstrijd. Waardoor iedereen de warme kantine opzocht voor de jaarlijkse Sinterklaasavond van de Veteranen. De foto’s hiervan staan al op de site en het verslag volgt nog.

Volgende Veteranen wedstrijd:

 • 8 december thuis tegen Union Malden aanvang wedstrijd 17:00 uur.
 • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.
Zondag 16 oktober 2016 17.JPG