Ook dit jaar is de sint met zijn twee pieten naar de EWC-kantine gekomen. Daar zag hij dat er 46 grote mensen en 12 kinderen op hem zaten te wachten. Ze hadden al allemaal te eten gekregen van tevoren. De erwtensoep en de mosterdsoep waren gemaakt, en beschikbaar gesteld door Sjef & Mies Anderegg. De friet en het snoepgoed had Mark Baran gesponsord via de Lidl. Verder waren er nog snacks en broodjes kroket en frikadel geregeld. Nadat dj Rik Wijers de muziek had in gestart kon Sinterklaas binnen komen rond de klok van 19:00 uur. Sinterklaas werd verwelkomd door de voorzitter John Mulders, hij was blij om te zien dat we weer met grote getale waren gekomen naar dit jaarlijks terugkomende traditie. Daarna mochten alle kinderen een voor een naar voren komen de kregen van de pieten allemaal pepernoten en snoepgoed toegestopt nadat Sinterklaas een paar vragen had gesteld die hij opgeschreven in zijn grote sinterklaasboek. Sinterklaas was er wel achter gekomen dat friet en pannenkoeken ieders favorieten eten waren. Nadat iedereen naar voren was gekomen, kregen de kinderen van de Pieten ieder een mooi cadeau uitgereikt. Nadat de kinderen de cadeautjes uitgepakt hadden waren de grote kinderen naar voren geroepen. Als eerste werd
John Mulders naar voren geroepen. Er waren weer een aantal nieuwe leden aan getrokken dit jaar. Als spelers: Armand Hagens (niet aanwezig). Koen Fleuren (keeper contract voor een paar wedstrijden als hij niet hoeft te tennissen). Peter Jacobs (gaat het weer eens proberen na jaren om te voetballen). Sinterklaas dacht dat hij er vorige jaren er ook al bij
was, maar dat wist hij niet zeker meer. Jan Willem van der Meer (na jaren bij ‘t viert toch maar na de veteranen gekomen) ook niet aanwezig. Jean-Paul Hagens als niet actief lid (weer een zuupporter) Sinterklaas vroeg zich af of John Mulders deze nieuwe spelers had aangekocht met zwartgeld, en hopen dat hij er nog een paar kan vinden. Ook was hij samen
John Exel kampioen geworden met tweede elftal ook weer een mooie prestatie. Hij kreeg dan ook van Sinterklaas wat zwart geld toe gestopt. De tweede die naar voren moest komen was Piet Derks tijdens het uitstapje in Den Bosch werd Piet al naar 1 minuut al vermist, hij kon de groep niet vinden maar die zaten al aan het bier. Hij kreeg van de Pieten een
landkaart en een fluitje zo kon hij snel de groep weer terugvinden de volgende keer. Daarna waren John Lemmen, Ger Bouten, Patrick Peters en Peter Jacobs naar voren geroepen. Dit zijn de vallers van de veteranen dit jaar, zei Sinterklaas. John valt met fiets onderweg naar Vink haastige spoed is zelden goed maar gaat dan s ’avonds gewoon stappen later blijkt dat hij zijn ribben heeft gekneusd. Ger die valt na goed gefeest te hebben bij Ed en Marly over een stoeptegel. Patrick valt onder het fietsen doordat hij de pizzeria aan bellen was voor lekkere pizza. En Peter valt lopend met de fiets en al, van terugkomst bij de Vrienden van de Harmonie bij de Buun. Ze kregen allen een EHBO-pakket. Ook Stefan Baltissen moest naar voren komen, Sinterklaas had gehoord dat hij uit zijn dak ging na een avond stappen. Bij terugkomst in het hotel in Den Bosch komt Stefan zijn jeugdidool Ome Willem tegen riep heel hard door het hotel Jopie de Poepie, hij krijgt als aandenken een dvd van Ome Willem. Hay Leenen en Geert Camps mochten ook naar voren komen beide zijn trotse supporters van VVV-Venlo die zelfs nu in het linker rijtje staan waar hij elke thuiswedstrijd gaat Hay kijken. Geert was laatst naar het Feyenoord stadion geweest en omdat hij niet wilde dat ze verloren heeft hij de verlichting maar stuk gemaakt dacht Sinterklaas. Hay al 30 jaar in trouwe dienst bij slagerij Ankersmit, hij kreeg van de Pieten een worst. Piet Zegers is trouwe supporter van de veteranen bij uit en thuiswedstrijden bij goede en slechte wedstrijden. Piet gaat het huis verbouwen van het toepgeld wat hij op de donderdag avonden wint van zijn trouwe toepclubje in de kantine. Hij krijgt als cadeau en stel nieuwe toepkaarten. Ook zijn trouwe vriend langs de lijn Lei Peters moet eraan geloven. Wat Sinterklaas van hem had gehoord, hij staat bij de bushalte en gaat naar Grave naar zijn mam op de terug weg wil Lei met
hetzelfde kaartje terug, nee zegt de buschauffeur hier kun je niet mee terug. Lei dacht dat hij een retourtje gekocht had maar geen geld meer bij zich voor de terugreis. Dus zijn dochter Denise maar gebeld om hem maar naar huis te brengen. Rinus was de laatste die naar voren moest komen, hij is na tig jaren eindelijk gestopt met voetballen en gaat met
pensioen alleen nog af en toe fluiten op de zondag en zaterdag avond in de kantine bij de veteranen een biertje drinken. Hij kreeg ook een klein cadeautje. Ed en Marly werden ook nog even vernoemd. Ed en Marly gaven feest van wegen hun 12,5 huwelijksfeest en Ed was 50 geworden. Sinterklaas zei als er een feest is dan zijn er wel veteranen te vinden maar
liefs 41 man maar met voetballen zijn ze er met pijn en moeite met 11. De vraag van de Sint was nu kunnen jullie niet beter elke week voor het voetballen het organiseren Gertjan lukt het niet! Zo waren bijna alle veteranen aan bod gekomen dit jaar. John sloot af met een dankwoordje en we namen met z’n allen afscheid van Sinterklaas en zijn Pietermannen.
Daarna werd het Sinterklaasfeest tot in de kleine uurtjes na gefeest onder leiding van DJ Rik. Onze dank gat uit naar de organisatie van dit mooie feest, Gerdie die ons van menig drankje heeft voorzien en Rik voor de goede muziek. Deze traditie moet in ere blijven. De foto’s zijn gemaakt door Nico.

Groeten en tot volgend jaar Sint en Piet dan zijn jullie weer welkom bij de veteranen van EWC’46.

 

.

Het voetbal is nog niet begonnen, maar toch stond er vandaag een heuse wedstrijd op het programma. Wie wordt de “Toepkoning of Koningin” van de veteranen. Tijdens de jaarlijks terugkomende wedstrijd is er volop strijd, want wie wil er nou niet met een Haan van Slagerij Ankersmit thuiskomen. De wedstrijd stond zoals elk jaar onder de bezielende leiding van Sjaak Jansen, bij hem in het café Onder de Linden was het strijdtoneel van deze gezellige avond. We begonnen om 19:00 uur met de groepsindelingen, er werden vijf groepen van vier spelers gemaakt die allemaal een paar potjes Toepten. En daarna werd een paar keer van tafel gewisseld, zodat bijna iedereen wel een keer tegen andere tegenstander speelde. Nadat er 5 keer van tafel gewisseld was, kon Sjaak de uitslag op maken voor de finaleronde. In de finale zaten: Lei Baltissen met 39 punten, Hay Leenen met 37 punten en Geert Camps & Rene Hagens beide 35 punten. Zij streden om het vel begeerde titel “Toepkoning” van de veteranen, uiteindelijk was het Hay Leenen die met de eer ging strijken. Hij kreeg als beloning ook een groot glas bier.

De uitslag van de finale was als volgt:toepavond 19 1 2019

1e Hay Leenen.

2e Leo Baltissen.

3e Geert Camps

4e Rene Hagens.


Ook gaat er namens iedereen die mee deed een bedankje uit naar de organisatie voor de geslaagde avond. En natuurlijk danken wij Sjaak, Gerdien en Chris van Café “Onder de Linden” voor de goede gastvrijheid mede dankzij hun is het weer geslaagde avond geworden. Alleen nog een tip voor volgend jaar neen je oordoppen mee.

Volgende wedstrijd: 
Zaterdag 23 februari spelen we thuis tegen SSS’18. Aanvang wedstrijd is om 17:00 uur. Aanwezig zijn op het Sportpark om 16:30 uur.

Tijdens de jaarvergadering van de veteranen op 7 december werd Gertjan Hendriks uitgeroepen tot veteraan van het jaar. Gertjan van harte gefeliciteerd!

2F68F376 E020 408F A395 9C25CA288C31

EWC’46 weekend Den Bosch. 

Nadat we allemaal bijeen waren gekomen om 9:00 uur bij Café “Vink ” kon de reis beginnen naar Den Bosch. 

Een maal aangekomen in Den Bosch zochten we ons hotel op. Nadat onze koffers werden opgeborgen in de kelder. Kon het weekend beginnen. Op weg naar de 1e activiteit Streetgolven. Hadden we nog even tijd om een tussenstop te maken op de Grote Markt bij Café “In de kleine Werelt” om 11:00 uur werd het eerste rondje al genuttigd.

Om 12:00 uur werden we verwacht bij onze activiteit het Streetgolven. De groep van 25 man werden verdeeld in 5 kleine groepjes. Deze kregen allemaal een kar mee met sticks, balletjes en ijzeren hindernissen. Daarmee werden we samen met een handleiding/route mee op pad gestuurd.

Als het goed was zouden we onderweg elkaar tegen komen. Bij de 1e stop werden de hindernissen klaar gelegd en er kon gespeeld worden. Bij stop 2 kwamen we al 3 groepen tegen. Ook daar werden de hindernissen uit gezet. Maar daar bleef het eerste team al hangen voor een kleine rust, al bleek later dat er mening flesje Brand geleegd was.  

De eerste foto's kwamen al over de app. met de rust plekken. Niet alleen de drank kwam voorbij maar ook eten kam voorbij. Tegen 15:30 uur kwamen alle groepen binnen bedruppel bij het eindstation Café Zomers. De ene groep had meerdere stops gehad en de andere maar een. Elke groep kreeg een winnaar toegewezen. John L., Sebastiaan, Rob, Ron en Lei kregen ieder een fles Champagne. Na de overwinning gevierd te hebben. 

Liepen we terug naar ons hotel daar konden we de kamers op zoeken. Iedereen kon zijn eigen ding doen. De ene gooide zijn tas in de kamer en zocht het terras op en de ander deed heel even de ogen dicht. Weer een ander stapte onder de douche. Tegen zessen werd iedereen onder verwacht om met z'n allen richting het restaurant te lopen. Alleen niet iedereen redde dat er waren een paar mensen te vast in slaap gevallen. Maar toch zaten even later met 25 man gezellig aan een lange tafel in Bistro de Eeterij. We hadden de keuze uit een lekker 3 gangen keuzemenu. 

Ook hier werd er gelachen en genoten. Zo kwam er ook de opmerking ik heb een carpaccio besteld en dat heb ik ook op, het garnituur lag dan ook nog gewoon netjes op het bord. Bij de ander was de bief niet helemaal goed en hij kreeg hij een nieuwe van de ober nadat deze vroeg of zijn mes bot was. 

Nadat iedereen zijn ijs op had. Ging het gezelschap richting de Grote Markt bij “In de grote Werelt ” werd erna geborreld. 

En daarna ging iedereen zijn eigen weg. Sommige bleven zitten, de andere groep zocht het nachtleven op. Uit eindelijk troffen we elkaar weer bij het hotel. Onder in de bar zat Ome Willem met een gezelschap te borrelen. Joepie de Poepie en Ome Willem stopt er mee werd er door het barretje geroepen. Ook wilde er sommige op de foto met Ome Willem maar deze trok er niet zo aan.

De laatste veteranen waren rond 5 uur in de morgen terug in het Hotel. Ook zij zaten s ’morgens om 9:00 uur al weer aan het ontbijt.  Want om 10:15 uur liepen we naar onze 2e activiteit de rond vaart over De Dieze. Er werd nog een dame bereid gevonden om een groepsfoto te maken van het bonte gezelschap. 

Daarna werden we verdeeld over 2 sloepen en kon de zeer interessante rondvaart over de Dieze beginnen. De schippers vertelden met al hun passie de geschiedenis van Den Bosch. Ze vertelde een 45 minuten aan een stuk. Ook hier werd er weer volop genoten en gelachen. 

Als afsluiting van dit mooie weekend werd er nog een terrasje gepikt de Bossche Bollen van Jan de Groot werden veelvuldig besteld. 

Tegen tweeën werden de koffers opgehaald bij het Hotel en werd de bus opgezocht. Deze bracht ons tegen drieën keurig terug naar Well. 

We danken de organisatie voor het mooie weekend van ons 60-jarig bestaan van de Veteranen van EWC'46. 

.

Volgende Veteranen wedstrijd:

  • 29 september uit tegen SV Ysselsteyn aanvang wedstrijd 17:00 uur.
  • Vertrektijd bij “Vink” om 16:00 uur.

Dit jaar maar 6 koppels die streden om de eer en de sportieve instelling. De wedstrijden werden dit keer opgeschroefd door Ed naar wel 25 minuten wat toch in de warmte te zien was, met mooie partijen en lachwekkende taferelen hier en daar. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen Rene en Stephan tegen Ron en Martine die haar 2e finale op rij speelde. In deze mooie finale ging de winst naar Ron en Martine die inmiddels weet wat n toernooi winnen is. Na deze mooie middag werd na de prijsuitreiking de BBQ gestart, waar de braai meesters Ger en Lei het weer top geregeld hadden. Werd deze gezellige avond sfeervol afgesloten. Op naar de volgende activiteit het vissen zaterdag 7 juli achter het kasteel in Well.

.

 

De eerste activiteit van 2018 stond vandaag weer op het programma. Wie wordt de “Toepkoning” van de veteranen dat was de vraag. Die vraag kon alleen beantwoord worden door Sjaak van Onder de Linden, hij nam het wedstrijd programma op zich.hanentoepen1

De wedstrijd stond zoals elk jaar onder de bezielende leiding van Sjaak Jansen en Ed van Soest. Café Onder de Linden was het strijdtoneel van deze gezellige avond. Om 19:00 uur was iedereen aanwezig die zich niet had afgemeld, op één na dan. Zijn plek werd bleek later op de avond vakkundig opgelost door Gerdie Sijberts. De 20 deelnemers werden verdeeld over 5 tafels, aan elke tafel namen 4 deelnemers plaats. En zo barstte de strijd los, want wie wil er nou niet met een Haantje weggaan van Slagerij Ankersmit.

hanentoepen2

Ook dit jaar begon iedereen met een gelijke start, er was van tevoren geen trainingskamp opgezet. Dat was ook wel te zien aan de stand. Marly, Diana en Chris Kessels waren de enige toeschouwers van deze avond, dat was wel jammer dat er niet meer veteranenleden naar deze gezellige avond waren komen kijken. Nadat er vier keer van tafel gewisseld was, kon Sjaak de uitslag opmaken voor de finale. Eerst moesten Statler & Waldorf van de veteranen nog afkampen wie er als 4e persoon plaats mocht nemen aan de finaletafel. Het was Ger Bouten die mocht plaats nemen aan de finaletafel. Leo Baltissen werd 5e.

hanentoepen3

In de finale zaten: Ger Bouten, Ron Roersch, Twan van Soest en Gerdie Sijberts.
Uiteindelijk was het Gerdie Sijberts die de titel “Toepkoningin” dit jaar mag dragen, zij won de finale.

hanentoepen4

Dit jaar was er geen verliezersronde. De uitslag was dit jaar als volgt op de laatste plek was geëindigd net als vorig jaar Gertjan. Hij kreeg dit jaar weer geen “Haantje’’. Ook John M., Ed, Nico, Stefan, Hennie, Patrick en Eric kregen dit jaar geen “Haantje”. Hay, Henk, Rene, Geert, Ramon, Brian en Leo kregen een wel een “Haantje”. Zo ook de finalisten, op de 4e plaats eindigde Twan van Soest, 3e werd Ron Roersch en op de 2e plek eindigde Ger Bouten. En Gerdie Sijberts werd de gekroonde Toep Kampioene van de avond, zij zal volgend jaar haar titel moeten verdedigen. Onze hartelijke dank gaat uit naar Sjaak en Gerdien en Chris van Café “Onder de Linden” voor de goede gastvrijheid en spijs en drank mede dank zij hun is het weer geslaagde Veteranen Toepavond geworden.

Volgende wedstrijd:

Zaterdag 20 januari spelen we UIT tegen BAVOS in Bakel.

Aanvang wedstrijd is om 16:00 uur. Vertrek bij “Vink” om 14:45 uur.

Gisteren op de jaarvergadering van de veteranen van EWC’46 is Hay Leenen door de leden gekozen  tot “Veteraan van het Jaar 2017-2018”.

veteraan1

 

Na de vergadering zijn alle aanwezige veteranenleden samen Hay Leenen op de foto gegaan.

veteraan2

 

Hay van harte gefeliciteerd. En zo te zien heeft er al een mooi plekje  voor gevonden thuis.

veteraan3

Volgende Veteranen wedstrijd:

  • 9 december thuis tegen Union Malden aanvang wedstrijd 17:00 uur.
  • Aanwezig zijn op het sportpark om 16:30 uur.
Zondag 16 oktober 2016 17.JPG