John Exel is op de jaarvergadering van de veteranen verkozen tot "veteraan van het jaar"

veteraan vh jaar 2022

Vandaag stond het jaarlijkse Hanen Toeptoernooi weer op de agenda. Wie wordt de “Toepkoning of Koningin” van de veteranen. Tijdens de jaarlijks terugkomende wedstrijd is er volop strijd, want wie wil er nou niet met een Haan van Slagerij Ankersmit thuiskomen. De wedstrijd stond dit jaar onder de bezielende leiding van Rene Hagens. Sjaak verzorgde dit jaar de catering bij hem in het “Buun” café. We begonnen om 18:45 uur met de groepsindelingen met 17 aanmeldingen werden er drie groepen van vier spelers gemaakt en één groep met vijf spelers die allemaal drie potjes Toepten. En daarna werd een drie keer van tafel gewisseld, zodat bijna iedereen wel een keer tegen andere tegenstander speelde.

Nadat er 3 keer van tafel gewisseld was, kon Rene de uitslag op maken voor de finaleronde. In de finale zaten: Piet Zegers met 29 punten, Stefan Baltissen met 28 punten, Ger Bouten met 27 punten en Ed van Soest met 27 punten. Zij streden om het vel begeerde titel “Toepkoning” van de veteranen, uiteindelijk was het Stefan Baltissen die met de eer ging strijken.

Het was wel jammer dat er dit jaar maar een paar toeschouwers waren. Maar namens iedereen die mee deed gaat er een bedankje uit naar de organisatie voor de geslaagde avond. En natuurlijk danken wij Sjaak, Gerdien en Jordy van Café “De Buun” voor de goede gastvrijheid mede dankzij hun is het weer geslaagde avond geworden.

Volgende Veteranen wedstrijd:
7 maart spelen we uit tegen TSC’04, aanvang wedstrijd om 16:00 uur.
Vertrektijd bij “Vink” om 14:45 uur.

.

Biertje Balletje Bowlen XL-avond.

Dit was weer een nieuwe geslaagde activiteit van de activiteiten commissie mag ik wel zeggen. Rond 19:00 uur vertrok de bus met een groot gedeelte van de veteranenmannen met aanhang richting Oostrum die zich opgegeven hadden. In de bus werden de teams ingedeeld, in een tas zaten 35 nummers van 1 t/m 5 in. Dat waren de nummers van de banen.

Baan 1: Henk, Martijn, Mariëlle, Ester, Sjen, Ron en Rianne.
Baan 2: Marly, Twan, Jeroen, Stijn, Sebastiaan, Stefan en Jean Paul.
Baan 3: Ed, Mark, Brian, Armand, Nel, Gertjan en Rene.
Baan 4: Hay, Monique, John, Koen, Patrick, Christian en Martine.
Baan 5: Maris, Jacqueline, Rinus, Jos, Mariska en Eric.

Eenmaal alle namen ingevoerd in de computers kon de strijd tussen de teams en de stellen beginnen, want de meeste vrouwen deden niet onder tegen de mannen. Onder het genot van een drankje en halfweg een hapje was het een leuke gezellige avond. Er werd veel gelachen en af en toe ook getierd.

De uit eindelijke overall winnaar was Rene Hagens met 365 punten, dit aantal punten verzamelde hij in 24 beurten. Teruggeteld van het aantal beurten wat iedereen had gegooid. Na het bowlen werd er nog even na geborreld en de bokswedstrijd gekeken. Deze was net op tijd afgelopen om de bus niet te missen. Denk dat ik namens alle aanwezige spreek dat het een geslaagde avond was. Misschien wordt het een blijvertje op de activiteiten kalender.

Volgende Veteranen activiteit:

11 januari Hanen Toepen in De Buun.
Aanvangstijd: n.n.b.

.

Dit jaar is de sint met zijn twee pieten weer naar de EWC-kantine gekomen.

Nadat dj Rik Wijers de muziek had in gestart kon Sinterklaas naar binnen komen. Daar werd hij door Brian (volgens Sinterklaas de nieuwe voorzitter) van harte welkom geheten. Sint zag dat de kantine weer aardig vol met grote mensen en veel kinderen die op hem zaten te wachten. Ze hadden al allemaal te eten gekregen van tevoren. De erwtensoep en de kippensoep waren gemaakt, en beschikbaar gesteld door Sjef & Mies Anderegg. De friet en het snoepgoed had Mark Baran gesponsord via de Lidl. Verder waren er nog snacks en broodjes kroket en frikadel geregeld.

Sinterklaas was blij om te zien dat we weer met grote getale waren gekomen naar dit jaarlijks terugkomende traditie. Daarna mochten alle kinderen één voor één naar voren komen de kregen van de pieten allemaal pepernoten en snoepgoed toegestopt nadat Sinterklaas een paar vragen had gesteld die hij opgeschreven in zijn grote sinterklaasboek. Sinterklaas was er wel achter gekomen dat friet en pannenkoeken ieders favorieten eten waren. En dat er dit jaar heel veel kleine kinderen waren dien nog niets zeiden tegen Sinterklaas. Dat kwam volgens hem dat de spelers (Jeroen Janssen, Ron Roersch, Patrick Peters, Koen Fleuren, Stijn Hendrix en Rob Verhoeven) de tekst “doordekken” van hun trainer, ook meer naar huis hadden genomen en het daar ook in praktijk hadden gebracht.

Nadat iedereen naar voren was gekomen, kregen de kinderen van de Pieten ieder een mooi cadeau uitgereikt. Nadat de kinderen de cadeautjes uitgepakt hadden, waren de veteranen aan de beurt.

Als eerste werd Brian naar voren geroepen. Er waren verschillende spelers die hadden geklaagd dat het zo stonk in de kleedkamer. Sinterklaas gaf hem het advies dat hij buiten de kleedkamer die hete rotzooi moest spuiten.

De laatste jaren zijn er ook wat afvallers gekomen bij de veteranen waar het lichaam niet meer optimaal kon presteren wat wel verlangd wordt op dit hoge niveau!!! De afvallers waren: Ramon Hagens, Rene Hagens, Tontje Hebben, Rinus Ebben, Piet Derks, Hans Jacobs, Peter Jacobs en John Exel.

Ook Lei Peters en Piet Zegers werden bij Sinterklaas geroepen. Sint had een vraag zouden jullie eens wat minder om het veld willen lopen onder de wedstrijd, we hebben al gezien dat er loopgraven zijn ontstaan door jullie wekelijkse rondjes

Ger bouten moest ook op het matje bij Sinterklaas komen. Heb gehoord dat jij niks als uit eten gaat, vooral de schweinehakse vind je lekker. Maar denk eens aan die hongerige veteranen die zaterdags na de wedstrijd zin in jouw gebakken riefkoeken hebben.

Sebastiaan Kusters werd ook naar voren geroepen. Sinterklaas had gehoord dat je nog wel eens op veld ligt te klagen en over dat de kroegen allemaal dicht gaan enz. enz. Ik zou maar op passen zei Sinterklaas want ik heb gehoord dat je in aanmerking komt voor de “Greekmus”

Hij was er wel niet maar Sinterklaas vroeg zich af of Armand Hagens kon vertellen of de klok in Amsterdam voor of achter ten opzichte van hier in Well. Sinterklaas had gehoord dat je altijd maar net op tijd of niet op tijd bent. Voor de wedstrijd.

Verder was Sinterklaas wel blij dat Ramon Hagens en zijn hond er niet bij waren. Dat was maar goed ook anders schijt hij hier de kantine ook nog vol zoals laatst bij “de Buun” had Sinterklaas gehoord.

Daarna werd het Sinterklaasfeest tot in de kleine uurtjes na gefeest onder leiding van DJ Rik. Onze dank gaat uit naar de organisatie van dit mooie feest, Demi en Ron Kroon die ons van menig drankje hebben voorzien en Rik voor de goede muziek. Deze traditie moet in ere blijven. De foto’s zijn gemaakt door Nico Sijberts ook onze dank hiervoor.

Groeten en tot volgend jaar Sint en Piet dan zijn jullie weer welkom bij de veteranen van EWC’46.

.

Tijdens de jaarvergadering van de veteranen op 23 november 2019 werd Stefan Baltissen uitgeroepen tot veteraan van het jaar. Stefan is al jaren lid van de veteranen, is ook onze vaste grensrechter en is lid van de technische staf van de Veteranen van EWC’46.
Stefan kreeg de trofee uitgereikt door Ed van Soest.

Na afloop van de jaar vergadering is er nog een groepsfoto gemaakt met de trotse Stefan in het midden.

Stefan, van harte gefeliciteerd namens alle veteranen van EWC’46.

Stefan Baltissen veteraan van het jaar

Ook dit jaar is de sint met zijn twee pieten naar de EWC-kantine gekomen. Daar zag hij dat er 46 grote mensen en 12 kinderen op hem zaten te wachten. Ze hadden al allemaal te eten gekregen van tevoren. De erwtensoep en de mosterdsoep waren gemaakt, en beschikbaar gesteld door Sjef & Mies Anderegg. De friet en het snoepgoed had Mark Baran gesponsord via de Lidl. Verder waren er nog snacks en broodjes kroket en frikadel geregeld. Nadat dj Rik Wijers de muziek had in gestart kon Sinterklaas binnen komen rond de klok van 19:00 uur. Sinterklaas werd verwelkomd door de voorzitter John Mulders, hij was blij om te zien dat we weer met grote getale waren gekomen naar dit jaarlijks terugkomende traditie. Daarna mochten alle kinderen een voor een naar voren komen de kregen van de pieten allemaal pepernoten en snoepgoed toegestopt nadat Sinterklaas een paar vragen had gesteld die hij opgeschreven in zijn grote sinterklaasboek. Sinterklaas was er wel achter gekomen dat friet en pannenkoeken ieders favorieten eten waren. Nadat iedereen naar voren was gekomen, kregen de kinderen van de Pieten ieder een mooi cadeau uitgereikt. Nadat de kinderen de cadeautjes uitgepakt hadden waren de grote kinderen naar voren geroepen. Als eerste werd
John Mulders naar voren geroepen. Er waren weer een aantal nieuwe leden aan getrokken dit jaar. Als spelers: Armand Hagens (niet aanwezig). Koen Fleuren (keeper contract voor een paar wedstrijden als hij niet hoeft te tennissen). Peter Jacobs (gaat het weer eens proberen na jaren om te voetballen). Sinterklaas dacht dat hij er vorige jaren er ook al bij
was, maar dat wist hij niet zeker meer. Jan Willem van der Meer (na jaren bij ‘t viert toch maar na de veteranen gekomen) ook niet aanwezig. Jean-Paul Hagens als niet actief lid (weer een zuupporter) Sinterklaas vroeg zich af of John Mulders deze nieuwe spelers had aangekocht met zwartgeld, en hopen dat hij er nog een paar kan vinden. Ook was hij samen
John Exel kampioen geworden met tweede elftal ook weer een mooie prestatie. Hij kreeg dan ook van Sinterklaas wat zwart geld toe gestopt. De tweede die naar voren moest komen was Piet Derks tijdens het uitstapje in Den Bosch werd Piet al naar 1 minuut al vermist, hij kon de groep niet vinden maar die zaten al aan het bier. Hij kreeg van de Pieten een
landkaart en een fluitje zo kon hij snel de groep weer terugvinden de volgende keer. Daarna waren John Lemmen, Ger Bouten, Patrick Peters en Peter Jacobs naar voren geroepen. Dit zijn de vallers van de veteranen dit jaar, zei Sinterklaas. John valt met fiets onderweg naar Vink haastige spoed is zelden goed maar gaat dan s ’avonds gewoon stappen later blijkt dat hij zijn ribben heeft gekneusd. Ger die valt na goed gefeest te hebben bij Ed en Marly over een stoeptegel. Patrick valt onder het fietsen doordat hij de pizzeria aan bellen was voor lekkere pizza. En Peter valt lopend met de fiets en al, van terugkomst bij de Vrienden van de Harmonie bij de Buun. Ze kregen allen een EHBO-pakket. Ook Stefan Baltissen moest naar voren komen, Sinterklaas had gehoord dat hij uit zijn dak ging na een avond stappen. Bij terugkomst in het hotel in Den Bosch komt Stefan zijn jeugdidool Ome Willem tegen riep heel hard door het hotel Jopie de Poepie, hij krijgt als aandenken een dvd van Ome Willem. Hay Leenen en Geert Camps mochten ook naar voren komen beide zijn trotse supporters van VVV-Venlo die zelfs nu in het linker rijtje staan waar hij elke thuiswedstrijd gaat Hay kijken. Geert was laatst naar het Feyenoord stadion geweest en omdat hij niet wilde dat ze verloren heeft hij de verlichting maar stuk gemaakt dacht Sinterklaas. Hay al 30 jaar in trouwe dienst bij slagerij Ankersmit, hij kreeg van de Pieten een worst. Piet Zegers is trouwe supporter van de veteranen bij uit en thuiswedstrijden bij goede en slechte wedstrijden. Piet gaat het huis verbouwen van het toepgeld wat hij op de donderdag avonden wint van zijn trouwe toepclubje in de kantine. Hij krijgt als cadeau en stel nieuwe toepkaarten. Ook zijn trouwe vriend langs de lijn Lei Peters moet eraan geloven. Wat Sinterklaas van hem had gehoord, hij staat bij de bushalte en gaat naar Grave naar zijn mam op de terug weg wil Lei met
hetzelfde kaartje terug, nee zegt de buschauffeur hier kun je niet mee terug. Lei dacht dat hij een retourtje gekocht had maar geen geld meer bij zich voor de terugreis. Dus zijn dochter Denise maar gebeld om hem maar naar huis te brengen. Rinus was de laatste die naar voren moest komen, hij is na tig jaren eindelijk gestopt met voetballen en gaat met
pensioen alleen nog af en toe fluiten op de zondag en zaterdag avond in de kantine bij de veteranen een biertje drinken. Hij kreeg ook een klein cadeautje. Ed en Marly werden ook nog even vernoemd. Ed en Marly gaven feest van wegen hun 12,5 huwelijksfeest en Ed was 50 geworden. Sinterklaas zei als er een feest is dan zijn er wel veteranen te vinden maar
liefs 41 man maar met voetballen zijn ze er met pijn en moeite met 11. De vraag van de Sint was nu kunnen jullie niet beter elke week voor het voetballen het organiseren Gertjan lukt het niet! Zo waren bijna alle veteranen aan bod gekomen dit jaar. John sloot af met een dankwoordje en we namen met z’n allen afscheid van Sinterklaas en zijn Pietermannen.
Daarna werd het Sinterklaasfeest tot in de kleine uurtjes na gefeest onder leiding van DJ Rik. Onze dank gat uit naar de organisatie van dit mooie feest, Gerdie die ons van menig drankje heeft voorzien en Rik voor de goede muziek. Deze traditie moet in ere blijven. De foto’s zijn gemaakt door Nico.

Groeten en tot volgend jaar Sint en Piet dan zijn jullie weer welkom bij de veteranen van EWC’46.

 

.

Het voetbal is nog niet begonnen, maar toch stond er vandaag een heuse wedstrijd op het programma. Wie wordt de “Toepkoning of Koningin” van de veteranen. Tijdens de jaarlijks terugkomende wedstrijd is er volop strijd, want wie wil er nou niet met een Haan van Slagerij Ankersmit thuiskomen. De wedstrijd stond zoals elk jaar onder de bezielende leiding van Sjaak Jansen, bij hem in het café Onder de Linden was het strijdtoneel van deze gezellige avond. We begonnen om 19:00 uur met de groepsindelingen, er werden vijf groepen van vier spelers gemaakt die allemaal een paar potjes Toepten. En daarna werd een paar keer van tafel gewisseld, zodat bijna iedereen wel een keer tegen andere tegenstander speelde. Nadat er 5 keer van tafel gewisseld was, kon Sjaak de uitslag op maken voor de finaleronde. In de finale zaten: Lei Baltissen met 39 punten, Hay Leenen met 37 punten en Geert Camps & Rene Hagens beide 35 punten. Zij streden om het vel begeerde titel “Toepkoning” van de veteranen, uiteindelijk was het Hay Leenen die met de eer ging strijken. Hij kreeg als beloning ook een groot glas bier.

De uitslag van de finale was als volgt:toepavond 19 1 2019

1e Hay Leenen.

2e Leo Baltissen.

3e Geert Camps

4e Rene Hagens.


Ook gaat er namens iedereen die mee deed een bedankje uit naar de organisatie voor de geslaagde avond. En natuurlijk danken wij Sjaak, Gerdien en Chris van Café “Onder de Linden” voor de goede gastvrijheid mede dankzij hun is het weer geslaagde avond geworden. Alleen nog een tip voor volgend jaar neen je oordoppen mee.

Volgende wedstrijd: 
Zaterdag 23 februari spelen we thuis tegen SSS’18. Aanvang wedstrijd is om 17:00 uur. Aanwezig zijn op het Sportpark om 16:30 uur.

Zondag 16 oktober 2016 5.JPG